Ahad, September 25, 2011

anak kambing patah kaki eyaeyaooo!!!

my dad ade bela kambing.so smlm gedik2 nak tengok kambing. bajet sangat sayang sume binatang, ngan kambing2 pon nak sayang jugak. 

ok.tatau nak cakap cmne.saye excited+takut+menggeletar habis satu badan.

saye pakai singlet husband.ye..T.T sebab habis satu almari saye punggah, baju banyak tapi tak nampak.bute dah kot.baju lain ade, last2 pegi rembat singlet husben.huhuhu..
-how pathetic...


 nampak tak yang putih kecik kat tepi tu? itu anak kambing angkat saye.haha, name die TORI. how cute...alololo..

 ok, seb baik dalam kamera takde aplikasi motion, kalau tak konfem boleh nampak how scared i was, satu badan menggigil.bajet ko sayang kambing, tapi masuk2 dalam tu terus nangis2 nak kuar.huhu..

 time ni da brani sikit.kite bagi makan fries mcD ok..kelasss kambing2 abah..

 ni sume pakat nak kejar aku, nak mintak fries lagi..

 nak balik dah. kalau prasan 3ekor tu tengah khusyuk tengok aku.statik je..alalala, tomey2..

bubye goatie!!!

Sabtu, September 24, 2011

amatur memang begini

'ter'lukis baju baru. kain pon dah beli, tapi taktau nak suh sape yang jahit.hewhewhew..

*sile la kutuk membina.saye memang tak reti melukis y'alls..;p

Rabu, September 21, 2011

workaholic vs anakholic

"kalau most of the days dalam bulan tu tiada di rumah, macammane nak buat anak kan? kan? kan?"

emosi tengah tak stabil. >.<

Isnin, September 19, 2011

a stew-pido question u shouldn't ask a married woman.

there are soooo many stew-pido questions being asked to a married girl (which u SHOULD NOT ask at all!) n below, are some of them.

1. eh, nape skang da makin besar ko ek..?
jawapan dalam hati: ko nak kene lempang?

2. la..ingat dah kawin makin membesar, ni aku tengok ko ceno'et je..susah hati ke weh?
jawapan dalam hati: ape? ko ingat kawin je kembang? kawin je kembang? suke aku la!

3. situasi: bile pindah umah sewa yg biase2 je.
    weh, nape tak duk umah besar sikit..siannye la aku nengok rumah ko ni.
jawapan dalam hati: bapak takde insurans mulut ko ni.kang ade yang makan pintu kot...

4. eh, ni langsir tahun lepas ek? tahun ni tak tukar2 ke?
jawapan dalam hati: hek'eleh..kerek lak ko kan...ko kaye sangat sponsor la aku satu set.

5. soalan paling pantang aku dengar. "weh, dah ade isi ke belum?"
"bile nak ade baby ni?" / "lame dah kot ko kawin, takkan takde pape lagi?"
jawapan aku BUKAN dalam hati: cik/encik/pakcik/makcik/tuan/puan, manusia ni ade bahagian masing2, orang lain dah dapat bahagian die, ALHAMDULILLAH la..saye ni belum lagi, masih lagi ALHAMDULILLAH la jugak..sebab saya tau ALLAH dah sediakan bahagian untuk saye nanti. kalau nak tau sangat bile, tanye la DIA.

sekian.

Jumaat, September 16, 2011

entry mengada: outfit of the day!

(fasyenis2 punya gambar2 sendiri memakai designers' clothes and shoes and handbags...)
oh, i couldn't afford such high-end lifestyle. hihi..

so, saye rase ramai yang punya dilema seperti saye. wanna look good without having to worry about how much money u've to sacrifice.
to hijabis/muslimah/gegadis/gegirl di luar..kamu buleh saje kelihatan updated tetapi masih supan. tak perlu kuar banyak duit pon...
hari ni saye pergi beraya. n mcm biase, punggah almari untuk cari outfit yang selesa n look nice on me.
*shiba pun terlibat dalam proses ini ok.die adelah stylist saye.

so, i came up with....







pashmina: ntahla, pasar mane tah.seploh hengget je..
top: beli kat klantan, kedai siam, rm49.90
maxi skirt: kat wakaf che yeh nye pasar malam, rm39.90
*kenapa saye pose sedang pening kepala? =.='

tanye aku? memang baju2 aku murah2 je. simpan duit, n sedar diri sebenarnye.hehe


me n hubby, mase beraya kat umah kawan kami.
~xoxo~

p/s: x perlu pergi designers' boutique if u wanna look good. yg penting, 'terjaga'...:))

salam

Selasa, September 13, 2011

wordless wednesday : like father like daughter

wordless wednesday la konon, padahal nak cakap gak.kuikuikui..



daddy sayang shiba
shiba sayang daddy
mummy sayang daddy n shiba

~xoxo~


Jumaat, September 09, 2011

katil hape mahal sgt???


ececeh...sonok le tu dapat katil baru..kemain ko ek..
shiba bajet macam kucing yg dalam iklan royal feast tu. tinggal nak ade orang kipas kiri kanan je kan..



mate bolat sebab belagak dapat katil mahal. kelass kau maria..
kopak mummy ko kan.. T.T

tula laki aku kate, shiba tu tinggal masuk sekolah je. masuk sekolah, jadi orang terus. muahahaha..

Rabu, September 07, 2011

memori kecik2.-part1

mase kecik2 dulu, agak2 lam umo 4-5 tahun la, aku slalu ikut akak2 aku semayang.
dorang kene bantai ngan abah je suh g semayang, aku pon kedek2 bentang sejadah gambar kaabah terbalik pon aku bedal je kat sebelah dorang. padehal mane reti nak bace bacaan dalam solat.

satu hari tu tak silap aku kakak2 aku ni nak semayang isyak kot. eceh, umo 4 tahun dah tahu isyak.haha. aku tau la dol, mase tu malam. cett!

so, cam biase ar..gaduh2, tolak2 ngan akak2 aku sebab konon nak semayang gak. (ok, tak pakai pon telekong tu..) aku mane ade telekong mase umo tu. udahnye? la...pakai la celana pendek same t-shirt batman aku g smayang. kental...

aku tanye akak aku, brape kali nak turun? (taktau nak tanye rakaat kan..) akak aku pon cakap 4kali..oo..ok2..

so, aku pon..angkatla tangan..(takbir ye..) pastu aku tengok akak aku kat sebelah ngah kumat kamit mulut die. tapi taktau la bace ape kan..

dalam hati, hmm pebenda la along ngan eda ni bace. buat pengetahuan korang, aku mase tu baru je dengan banggenye dah boleh bace abc ngan alif ba ta dengan lagu. haha, ye...aku tau ape yg korang pikirkan.

dengan selamber dok ohnye, aku pon nyanyi ABC, YE...AKU NYANYI ABC OK...untuk rakaat pertama. dan..aku nyanyi kuat2. T.T

rakaat kedua..aku nyanyi alif ba ta pulak.hahaha.. pastu, dah kate 4 rakaat kan..so aku rewind la balik kaset aku.hadoii...

bile habis semayang, aku dengan eksaitednye turun bawah, kedek2 cakap kat abah aku semayang. pastu abah tanye la, adik bace ape mase semayang.

dengan baanggenye...

"ADIK BACE ABC DENGAN ALIF BA TA.." (sambil kembang hidung konon betulla bacaan ko tu kan..)
*pics credit to Google
so, lepas2 tu abah n mama ajar aku secara intensif bacaan yang betul dalam semayang..hihi

Selasa, September 06, 2011

selamat hari raya yang mulia

selamat hari raya semua...(giler mundur 7hari saye ni...)

kisah hape kan..raye itu dirai selama sebulan. ;p
tahun ni gamabr raye takde, adela...2 3 ketul itupon tak brape clear. sebab? tahun ni raye sangat kelam kabut. masing2 tak ingat nak begambar sgt. sume bizi nak makan la...nak layan budak2 kepoh tu la..(keje i la tu..layankan je..) so, terlupe terus nak amik gambar. gambar ngan hubby pon takdak. ciann...

so, ni je lah yg mampu di pagi raya. oh ye, we have a new member! name die baby amir afiq. sgt comel u'olls.. (dah baby kompemla comel kan.)



baby afiq yang comel gile...wuuu..nangis2..
si nuha sara tu tak reti duduk elok2. kalau tanye sara boy ke girl, laju je jawab..'boy'. T.T
reena nak buat peace..menjadila juge..haha

time ni ngah lam kete nak g umah nenek.muke dah penat dah..

so, itu je la.takde pon gambar aku ngan hubby. .T.T

Isnin, September 05, 2011

nak update jugee...;p

tengok blog sume orang update pasal raye masing2. aku nak gak, tapi gambo pon tahun depan baru nak upload masuk lappy. (almaklum, saye budak pemalas sedunia. -.-')

tunggu episod akan datang la ye, nanti beli tiket tengok gambar2 tu..

ekceli, nak cerite.raye tahun ni adelah raye saye yang kesiannnnn sangat. sebabnye, padah makan macam2 pastu tak ikut time. lepas tu gedik2 pegi dinner pukul 12tgh malam.memang esok ceri-beri, muntah terbelahak habisla..sampai toilet pun nyampah tengok.
'eh, asik muke kooo je yang masuk ni ape ke hal?' konon toilet boleh cakap..

dah ceri-beri n muntah, datang demam pulak.memang terbaikla. gigil2 salam mak pak mentua. bau badan dah macam kilang buat minyak angin kan..stress!

balik umah, dalam kete, surrender awal2 cakap kat hubby nak tido all the way back to home buleh?

seb bek i dapat hubby montel dan berjiwa penyayang u...:P haha, gedik sungguh!
sampai umah sg besar, mom suruh jangan balik kl lagi.hold dulu 1 hari. oh no no no...my baby kat sane sedang menunggu. sian anak mummy. my sis yang tolong jagekan kate, shiba merajuk sebab kene tinggal 4 hari. (klu mummy pon ceri beri, muntah2, n demam sebab jalan jauh, ini kan pulak ko nak...) merajuk sampai tanak kuar toilet...ish2..cian2..

gagahkan la i balik malam tu jugak.smpi2 umah..fengsan...tido sampai esok tak sedar pape, bangun2 hubby calit jari kat muke pastu cakap.."hehe, muke ayang oily gile..."

T__T ucapan selamat pagi yang penuh romantis syg..

oh, bace metro tak ahad lepas? pasal 16 kucing yang hantar boarding kat 1 petshop ni, mati kebuluran. the rest kurus kering n nazak sebab kelaparan. kejam kot!!! memang menempah masuk neraka la ko kan. kuang ajo buat cmtu kat meow! seb bek shiba tak masuk boarding...kalau tak...erk, nauzubillah..

klah, nak sambung buat the most boring routine after puase..oh! seronok la anak murid i hari ni, i janji nak bagi duit raye. (padan muke ko, janji macam2 lagi. kering purse tu makan megi je la ujung bulan...)

bye guys