Rabu, Ogos 24, 2011

lega tapi takut

hari ni dah buat mulut ni cakap benda yang tak sepatutnye. oi mulut! suke2 je cakap ye..! haih...nak telan balik pekataan2 yang kuar pagi tadi, memang da tak boleh la.melainkan mulut saye ade sistem berasingan yang ade tong sampah sendiri. kutip balik, tonyoh masuk balik dalam hati. duk diam2 je kat situ.

esok kene ngadap PK KOKO.mampus la aku...tula, sape suruh g ngadap pengetua cakap pasal sendiri tak larat buat keje.kan da masuk mesyuarat pengurusan. terbaikla raihan!

lepas esok, mesti da takde semangat mau raye. baju raye ratus2 beli sile simpan je dalam gobok tu elok2. nanti pagi raye, tengok je dengan hati yang sayu.sekian. padan muke. T.T

tapi orang kate berani kerana benar kan? takut kerana salah. jadi kenapa aku beria2 takut padehal aku cakap yang benar? hekeleh...saspens je..(konon nak sedapkan hati, tapi takde gune ponn...)

besok saje update. klu tak update esok, maksudnye saye sedang gundah gulana, perlu makan gula banyak untuk sembuh. owhhh....

nota kaki: tolong berdoa untuk saye..mekaseh..sayang kamoo semua..

Khamis, Ogos 18, 2011

shiba is back yo!!!!

ahha! that's right!!!

shiba is back!!! weehooo....!!!

(serius bajet..-.-')

 shiba : mula2 kite sepahkan baju mummy dulu k...duk jap lam gua ni..
mummy : ape kate kalau shiba tolong mummy lipat baju?
shiba : hmm...tengokla dulu camne...
haih...
 shiba : mummy! it's play time!!!
mummy : orait dear....(yawning...)
shiba : mummy!!!
 shiba : what is that??? @.@
mummy : it's nothingla...

shiba : mummy! tengok shiba dapat ape...hehe...
mummy : a ribbon? so...?
shiba : ekeleh mummy ni..kerek plak...pfftt
-.-'

p/s : owh, by the time i write this entry, shiba is laying on her back n tummy's up. suruh digaru2 perutnye yang tebal itu...

anak mummy....haihh..

Khamis, Ogos 04, 2011

salam ramadhan al-mubarak

assalamualaikum...

ade orang ke tu?? ;p

lame sungguh la aku tak update blog nih. besawang2 bagai dah ni..
nak update mendenye, idea kering kontang, bizi memanjang...haih..

(sbnrnye aku update ni pon bukan ade idea pon..T.T)

ramadhan datang lagi, alhamdulillah..syukur, masih berpeluang menikmati bulan rahmat dari Allah..
hari pertama puasa, keluarga mentua ada di rumah, so seronok dapat terawih same2, sahur same2.meriah sikit. hari pertama gak runny nose, tapi teruskan jugak. hubby kate sakit ni Allah ringankan dosa2 kecil...aminn

hari kedua n ketiga, da stat sekolah...balik2 sekolah sampai rumah pon da nak dekat berbuka. kelam kabutla nak masak kat hubby.sian syg..;)
seb bek dapat laki jenis tak cerewet. hihi

ok, da start merepek.kan dah cakap, mane de idea nak entry!! huuuu...(pastu mesti ade yg bace ni cakap, ler...da tau takde idea yang ko g update buat ape???) ntahnye aku ni, da tau takde idea, pi gatal tangan wat update. sengal...

ok, tak2...tujuan entri ni dibuat, untuk menghilangkan rindu kamu semua yang membaca..(sile lah muntah..tapi batalla puase korang kang..;p)
ok serius!! tujuannye adalh untuk berkongsi semangat berpuasa yang saye ada dan menyeru kepada semua, supaya jangan mensia-siakan bulan yang penuh dengan kasih sayang Allah kepada hamba-nya...

jadi, adik2, kakak2, abang2 atuk2, nenek2, mak2 atau bapak2 yang membaca, didiklah anak2 kamu, adik2 kamu, anak buah kamu, anak jiran, anak murid kamu supaya berpuasa di usia yang muda...semoga generasi2 muda ini dapat memperjuangkan agama Allah di masa akan datang..

aminn..

so guys! berpuasa ok!!! hihi, nak chow. ade kelas. babai!!!!

assalamualaikum...