Selasa, Mei 31, 2011

i see rainbow when i see you. :)

nota : entri ini bukanlah entri jiwang2 yang hatinya bertaman bunga melati dan cempaka. entri ini dibuat atas dasar mengimbas kembali kasih dan sayang seorang mommy kepada anaknya yang baru saja menginjakkan diri ke umor 1 tahun.

entri ini juga adalah untuk mengkhabarkan pada semua bahawa dia bukan sahaja 'kesayangan' saya, dia juga bantal peluk, tisu yang leh di lap2 kala tangan basah, kawan sepermainan (main kejar2, kish2, pelok2, tido2..)--ha..pikir lain la tu korang tu. aish!

lame da tak buat entri pasal anak aku shiba tu kan. aksi terbaru budak ni, bile aku beli rak nak letak kat dapur malam tadi. korang saksikan la ape yang shariba al-kunti ni buat dengan rak tu.





siap jelir lidah lagi tu. =.='
ni lah 'anak' aku...sekor die je. malam2 nak tido pun, die kompem tido antara aku ngan laki aku. sampai laki aku cakap, "yang, kite prektis konon2 da ade anak kang cmnila ek..."
huhu...

Selasa, Mei 24, 2011

a comeback should starts freshly. ~hoping so...~

how about a teaser of the project i'm working on rite now? hihi..
(always keep it real how i'm far off from a superb designer. =.=')

silky satin, very soft and nicely fall on your curvy body.

====================================================================

p/s : will update the end result soon. hopefully!

-xoxo-

Sabtu, Mei 07, 2011

movie review: seru (serammmmmss)

despite the fact that i'm actually a coward, a chicken when it comes to ghostly things, dengan gagah beraninye mengajak suami untuk tengok citer seru. 


hambek kau. seram kot. 
so, the story is about..(korang slalu bace lam paper kan sinopsis cite ni.) tapi aku saje je nak story lagi. 
"mengisahkan sebuah produksi yang tengah shooting cerita 'Jangan Bernafas' yang dibintangi nora danish, pierre andre n awal ashari..ku. mase dorang tengah2 shooting tu, tetibe sorang krew kene histeria. (meracau2 tetengah hutan weh..) n then berjangkit plak kat dorangnye makeup artist yang tetibe pegi masuk dalam hutan. tetengah malam pulak tu. mengong. so, adventurenya n horror start kat situ la. dengan tetiba rasukan jadi pembunuhan bagai kan...

yang bestnye cite bergenre slasher nih, quality gambar sgt best, yela slalu klu slasher movie gambar mesti kamera cap ayam kot dorang pakai. maksudnye, gelap je...nak tengok pon kebil2 mate. tapi pierre andre aku leh kate die da study on this kind on genre and viewers' taste on movies like this. 

plot menarik, n sometimes ade jugak persoalan yang tak terjawab. (pesen aku kalau tengok cite mesti nak cari point2 yang aku rase tak relevan or tak ngam ataupun tak related.) tapi utk movie ni, walaupon ade la yang macam tetibe leh wat ko rase..'eh, pesal lak mamat ni jadi cmni? ape jadi kat budak tu? apesal? apesal? napekah?' haa..persoalan2 yang camtu la.,tapi ko still leh layan dengan khusyuk sebab cite ni best. serius best!

so, untuk korang2 yang tengah mencari2 cerita ape nak ditonton weekend ni, ape kate, KITE SERBU RAMAI2 tengok cite ni okeh??? :) 

p/s: aku pesan sape2 yang ni g tengok citer ni, korang bawaklah ape2 yang boleh menahan pandangan korang, kot2la ade yang alergik tengok darah kan...hihi