Rabu, Mac 30, 2011

cikgu ke???

hasbend menyambut hari kelahirannya hari ni.alhamdulillah...Allah masih beri kami kesempatan untuk bersama sebagai suami isteri..:)

================================================

aku slalu disalah tafsir...banyak kali.
1. pegi kenduri dengan abah..time ni aku kecik lagi.. sampai tempat kenduri, kawan abah ejek aku kat abah. "la pot (nama panggilan abah kat kampung)... anak ko ke ni? keciknye..macam papan je aku nengok.."
> hoi pakcik, kite kecik lagi ar..memang la kurus keding. cett!

2. time ni lak aku da skolah menengah kot.time tu aku baru masuk form 1. memang ketot metot la aku kan.. senior2 slalu ingat aku ni budak darjah 3 or 4 sebab kecik bebenau..
> elleh..macamla korg tu besau benau...huh!

3. mase aku kat uni pulok, dah nak habis degree kot...tengah pulun nak cari keje kan.. ade lak makcik2 yg kat umah aku ni ingat aku ni skolah lagi..(sebab da lame tak jumpe dorg kan)..

4. time nak kawin...ish, yang ni haru sikit..boleh tok imam nak nikahkan aku tu ingatkan aku ni baru pas skolah, da gatal beno nak kawin..adoila...T.T padahal umo banyak da kot..

5. mase kenduri aku lak, kawan2 abah duk bising cakap keciknye pengantin...(nak bandingkan aku ngan laki aku)

mase da jadi cikgu ni plak...insiden terbaru...semalam teserempak ngan 2 budak pompuan. sorang tu kenal aku, so mase selisih tu die bagi salam la kat aku. yg lagi sorang tu cam tepinga2 kan..elok je pas aku lalu, tedengar la yang sorang tu tanye kawan die.." weh, tu cikgu ke?" T.T why? why?????

persoalannye: terlalu kecikkah pada pandanganmu sehinggakan pelbagai tohmahan dilemparkan? kecik ati aku weh..

slalu gak aku kene buli pasal bende nih..tapi takpelah...

macam ayat laki aku cakap klu member2 die ejek die gemok ape kan..
" gemok2 aku pon aku ade bini. ko ade?"
hahaha..bes gile ayat laki aku. cayalah cayang!!!

so, ayat aku lak.

"ketot2 aku pon, aku ade laki. ko hade???"
pfffftttt :P

Selasa, Mac 22, 2011

minggu yang gloomy dan jiwa kacau

saya tak malu untuk mengaku yang saya terlalu mencintai dan menyayangi suami saya. (isteri mana yang tak malu untuk mengakuinya kan?)

minggu ini, hidup saya kosong. saya serba tak kena. hari2, atau boleh saye katekan setiap mase, mata ini akan bergenang air mata. kadang2 saya tertidur keletihan akibat terlalu banyak menangis. saya penat mental, fizikal dan emosi. tak lepas sesaat pun hati saye, fikiran saye terlepas dari mengingati buah hati saya, si suami.

semua ini berlaku kerana suami saya terpaksa mengikut delegasi PDRM dalam lawatan kerja mereka ke Turki. selama seminggu. ya, mungkin ada yang kata, ala...pegi outstation saje pon. memang.suami banyak pergi outstation dalam kerjanya, tapi, sebelum2 ini hanya di dalam malaysia, dan saya masih boleh berhubung dengan suami. tempoh outstation di dalam malaysia pula tidak sampai lebih dari 3 hari. kali ini, suami pergi meninggalkan saya selama seminggu. dan hari ini, masuk hari ke3 suami pergi, saya masih belum dapat bercakap dengan suami...(yang selama ini mulut kami tak lepas mengucapkan sayang masing2...)

alhamdulillah, suami berjaya juga online dan memberitahu khabarnya walaupun melalui Facebook. takpelah, yang penting saya tahu dia selamat di sana.

buat yang membaca, entry kali ini mungkin dirasakan sangat berbeza dari apa yang slalu tulis. tapi fahamilah, ini luahan hati seorang isteri yang terlalu merindukan suaminya...T.T

pada saat saya menulis, saya masih menangis kerana rindukan suami..tolong doakan suami saya selamat di sana dan selamat kembali ke pangkuan saya..

terima kasih...

Isnin, Mac 14, 2011

tolon...la...saya tak suka...

fesbuk itu bagus...kalau..:

1. kamu mahu merapatkan hubungan antara kawan2 kamu.
2. mencari jejak kasih antara sedare mare, teman2 yang sudah lame tak contact.mcm kawan same2 ponteng skolah dulu ke..kan.
3. klu tade kedit tepon, ko stil leh chat ngan kawan ko..
4. join group2 yang bleh menyedarkan diri sendiri macam i luv islam ke kan.
5. mentengok dan mengenang gambar2 kawan dan familia sebab bleh menghilangkan rindu pade dorang.

fesbuk itu menyampahkan..kalau...:

1. bukan tambah kawan.tapi tibe2 ramai pulok kawan2 jaring2 bisnes yang menyemakkan.
2. kalau takat add saje takpe, tapi aku cukup pantang kalau pi tag dorg punye iklan2 bagai2.cett!!! (haram cakap leh jadi kaya, aku tengok hang pi mai pi mai tang tu gak!)
3. jadi tempat kutuk orang, maki2 n makan daging sedare sendiri. euww...
4. group2 yang macam harom pastu  hasut kutuk sesame sendiri.hoi! takdak keja ka????
5. TOLONG JANGAN TAG AKU KAT GAMBAQ2 RAHSIA TAIK LALAT LA...RAHSIA TERIKH LAHIR HANG LA, PASANGAN BAGAI LA..PASTU APLIKASI TOP FRIENDS PEJADAH KORANG TU BULEH DAK????


MENYEMAK SEYH!!!! 

gile menyampah weh..annoying sungguh. lantak pi la nak lahir tahun bila pon. hang sebuk pasai pa? ada aku kesah hang lahir tanggal 8 bulan 8? ada aku kesah prangai hang jadi lagu mana kalau hang lahir tahun tu? rahsia taik lalat hang kat bontot kiri tu pon haram aku pedulik apa! go get a life la weh!


 

Selasa, Mac 08, 2011

cuti2 the mines

6th march 2011 - bergembira dengan keluarga..hoii...sampai nak patah pinggang jalan, dukung budak, nek bot bagai.akak aku yang ngah pregnant pon sampai cramp kaki die.hehe

mase mula2 sampai kat the mines.makan dulu ngan budak kecik ni.;)
tengokla muke budak ni.hahaha besungguh gile makan!

 n u've got to see the black wan too!!! ingatkan natalie portman kene sumpah tadi.haha

 amphibious??? sungguh...bus nih leh masuk dalam air n turn to a boat actually! whoaa...

begambar dengan burung kakak tua ni menakutkan kot...die kuis2 pale aku.huhu
note: cube tengok budak reena tu.haha..takot kemain.
haha, nangis teros reena. sonok gile time ni.aku gelak sebab menatang ni cucuk pale aku kot.cett!

 suke gambar ni!!! :)

gambar satu family kat animal wonderland yang da tak brape nak wonderland.
missing: eby. (kamu sangat rugi budak...ish2)

tengokla nuha sara. teselit kat bawah nun.haha. reena takot nak amik gambar kat sini.
dak tu sume nak takot..adoila..
hambek kau..besar gile harimau nih.takot haku.

nuha sara tak brani pegang kaki rimau. ;)
dats all! penat tapi gembira sangat. still got a few coupon tickets yang tak gune lagi.so, next time!! :)

Jumaat, Mac 04, 2011

mummy susah hati...

selama 7 hari hingga 10 hari nanti, anak mummy nan sekor itu akan menjadi suri di hati jantan pilihannya...

biarkan mummy mengimbau kembali detik2 mummy mule2 hidup dengan anak mummy ini, shiba...

shiba, 7bulan mummy jaga, belai dan tatang bagaikan minyak yang penuh, bagaikan emas penuh di kantung, kasih sayang mummy dan daddy takkan penah berubah, susut nilai walaupon banyak taik shiba yang kami hidu setiap hari...

sayangnya mummy dan daddy pada shiba tak ternilai, tak terkira sayang. sakit shiba, kami sanggup berjaga menjaga kamu wahai anakku.

takkan kami biarkan kau berlapar walau sedikit pon..walaupon kadang2 kami sendiri terpaksa belapar sayang...

walaupon umurmu sudah menginjak 7bulan, sudah cukup dewasa untukmu hidup atas kakimu sendiri, waktu 7bulan itu terlalu cepat, sehinggakan bila kau menyuarakan permintaanmu untuk berkahwin...kami tergamam..

begitu cepatkah anakku, untuk kau menyerahkan mahkota mu kepada jantan lain? sudahkah puaskah kau meneguk kasih sayang mummy dan daddy hingga kau beralih mencari cinta lain?

kami risaukan keselamatanmu sayang.kau masih muda untuk berjumpa dengan kasanova di luar sana.

namun, mummy n daddy redha.itu pilihanmu.kami akur, takkan ada lagi kata2 nasihat kami yang meminta kau bersabar akan kau ambil peduli.

jadi shiba anakku sayang, esok hari, akan mummy carikan jantan yang soleh dan berkerjaya untukmu. cuma satu permintaan kami, jagalah peribadi, jangan kau terpedaya dengan janji manis jantan2 di luar nanti.

akhir kata dari mummy sayang, mummy akan sentiasa menyayangi kamu walaupon nanti shiba mungkin akan terpaksa membahagikan perhatianmu kepada yang lain.

sayang shiba untuk selamanya...T.T

Rabu, Mac 02, 2011

marah budak berpada-pada

sesi kaunseling shiba dijalankan malam tadi pada pukul 8.09 malam

sebab dirujuk ke kaunseling: tabiat suke kacau daddy makan.
 sile terangkan obsesi kamu.
shiba: emm...saye...sangat teruja bile dengar daddy bunyikan plastik. 
lagi2 kalau die makan..

 saya tau saya salah...maafkan shiba mummy..tak wat lagi dah pasnih..

 tapi mummy pon slalu kacau daddy makan..mane aci cmni...

ye ar...cowi mummy...nak cayang cikit leh? ;)



mummy & daddy : =.='

rearrange the words to form a question FORM1

put car keys did where you now just the?

jawapan budak : where you now just the put car keys did?

aku: heh? kapuut olredi...T.T

a tribute to the besties of my life (sayang kamu sangat2!!!)

saya mencari yang terbaik dalam hidup,

dan...

saya mendapat yang terbaik dalam hidup ini. alhamdulillah...:)

cinta hati saye..:)
 
ni sume adalah cinta hati saye di uia.:))
kamu semua sangat hebat!!!
kami digelar the three musketeers oleh lecturers kat sociology dept. :)
my bffs : alin (yang pakai tudung itam) kuat beleter budak ni.hehe
fidah (yang pakai hijab patterned)  kuat hijab budak ni hahaha
tak caye, g tengok blog die.:)
 
kitorg kawan lame gile dah. sejak undergrad lagi. time memula aku jumpe budak ni, pelik je sebab die ade satu tabiat.hahaha (pidah, leh aku bocorkan tak? ;p)

yang ni cinta hati seterusnya. 
sebelah kiri, mak buyung timi.anak nak masuk 2 dah tu. tapi...haha..maintain..
seblah kanan aku lak, od atau odah. ustazah skang kat sabah..jauh ko merantau od..T.T
aku paling sayang gambar ni..sebab mereka adelah THE BESTIES dalam hidup aku.
muah100x..:)))
 dan dorang ni pulak, asalnye kawan kepada laki aku, n otomatikally kawan aku jugak. bagus depa ni, aku salute dorang, sebab prinsip frenship pada dorang : susah same2 senang same2...terbaekla weh!!!

oh, yang duduk depan tu, name die pali. paling 'liar' dalam geng ni. (kihkihkih..)
tapi, he has the most sempoi blog stakat ni tapi mentusuk jiwa sanubari.
tak caye? gi sini.


kepada semua yang termasuk dalam entri, cukup untuk kamu semua tahu, u guys mean a lot to me. thanks banyak2 sebab kamu adalah 'KAWAN' / 'SAHABAT'.
ramai lagi besties aku. cume baru2 ni laptop aku diformat. jadi gambar banyak hilang. 
maaf banyak2..saya sayang kamu semua!!!!

xoxo