Ahad, Januari 30, 2011

it's our 1st anniversary!!!! yuhhuuu!!!!!!!!

we went to...

















-scrumptious-
yeay!!!!!!!!!!


layan saje gambar ini oke? :)
 here we come!

 terase sungguh match dengan bunge blakang.

 trimas kepada encek suami.hehe

 romantik sungguh walaupon bunge tu plastik je..lalala

 haih...perot saye buncit di situ..belom makan lagi nih..

 air nih seploh hengget segelas..seb baik hari bersejarah..kalau hari2 biase gedik2 nak pegi sini, memang a big NO la kan..

 wuu...the star of the day!!! lazat gilerr...

 ni dah makan main course bagai..masih boleh melahap puding ini..sedap..

oh...saye sungguh kenyang...dan gembira!!!

Jumaat, Januari 28, 2011

MY 1ST ANNIVERSARY GIVE AWAY - contest!!!


tetengah blogwalking, aku ternampak la contest nih..ish, cam best je kan. nak2 plak anniversary aku nak dekat dah.(padahal hadiah dah dapat dulu.kahkahkah..tak seprais langsung.)

tengok2..la...die pon same tarikh gak ngan aku.haha, ape lagi join je la!!!

hihi, kepada cik puan yang menganjurkan contest, silelah pilih saya jadi pemenang awak. sebabnye...
1. tarikh kite same la awak..:)))
2. due2 pon hepi couple sebab tengok awk n hubby sgt sweet..(macam kami juge..hohoho)
3. nak bagi seperais kat hubby sebab taktau nak bagi ape kat die..in fact dah bagi hadiah tapi, macam nak lagi bermakna la..:)

p/s: lagipon kan, hubby slalu suh saye masuk contest ape2 sebab die teringin nak menang..hahaha..apa punye impian daaa...


kepada puan yang budiman, silelah pilih saya ye..maceh2..:)

Isnin, Januari 24, 2011

it's this SUNDAY!!!!

mari tepuk2 tangan!!! yee haaa!!!
 
 
haha..sengal.
ok, entri ini sangat gembira, jadi sile bace dengan senyuman atau sengihan.
 
so, this sunday!!! can't wait!!!! wuhuu!!! (banyak sangat aih exclamation mark ko nih..)

ahad ni adelah 31/1/2011 which is...
 
 
 
 
 
our 1st ANNIVERSARY!!!!!

clap2!!!
 
 
:))) hihi, tak sangke weh...belaki dah rupenye aku ni.haha (gile tak sedar diri..)

these are some reasons why i love him so much. (korang nak muntah hijau, silekan.;p)
 
1. sangat cuddly
2. he's sooo into me..haha, which i like very much..
3. sangat menerima saya, n die slalu cakap saye garang n sexy.erk..apekah?
4. hei, die sangat tak boleh kalau saye takde.oh..manja..(cair2..)
5. die boleh men gusti2 ngan saye tanpe saye rase besalah.malah gembire bersama.haha
6. die sayang saya seadanya..alhamdulillah...
7. sebab saya sayang die lebih dari segalanya...:)
 


see..i do'nt have any regrets..:)
 

 
kawan2 aku slalu cakap, kawin ngan laki aku ni mesti gelak je..indeed! hehe
there r times when we fought of little things, but who doesn't aite?
i guessed dats what keep us stronger n closer each day..

for my love, happy anniversary, God knows how much I LOVE YOU...

Rabu, Januari 19, 2011

hidupku diganggu...oleh makhluk ni..

sejak akhir2 ni, hidup aku slalu diganggu oleh 'dia'. hari2...
~sigh~
===========



tapi aku takleh marah 'dia'
nanti 'dia' marah...aku gak yang kene balik...

korang tengokla sendiri.

 tengok! baiik punye landing minah ni kan...


 aik..silap jeling mummy lagi lak tu..hadoi...


siap nguap lagi tu! adoila budak ni...(tekantoi aku ngah skodeng blog cik epal)

 shiba: "mummy, can u pelis go away? i want to sleep.
mummy: "yes dear..nite dear.." T_T





Ahad, Januari 16, 2011

aku nak jerit tapi tertido...aihh..


so, aku pegi tengok cite ni semalam.alkisahnye, aku demam, batuk n seseme bagai kan.haihh..
 
last2 minit hubby ajak g tengok cite ni. pulak tu, aku baru je pas telan ubat batuk.
so, kitorg pon g ke galaxy ampang, port biase mase becinta. mase tunggu nak masuk tu, aku dah diawang-awangan. bukan sebab laki aku sgt romantik, sebab ubat dah bagi kesan.cakap pon dah jadi 5-6 harkat kan panjangnye.huhu
 
tepacakla depan wayang, terlihat oleh aku 2orang beruk nih.aihh..geram ngat aih.
muke sekor2 melayu, dressing tu aku malas la nak kesah kan. masalahnye...
 
PEGI BECIUM PLAK AN!!! kat depan orang ramai.BODOH!
tak sekolah hape???
 
pastu tak malu lagi tu! BEPELUK2 LAGI KAN! pastu BECIUM ROUND KEDUA!

dalam huyung-hayang aku tu pon aku masih waras la beruk...
siap leh wat muke sangat bangga beruk makyeh ko tu pandang aku kan. HANTU betul!
er...astaghfirullah..aku terover marah. dari nak cite pasal khurafat, terus cite psl beruk2 tu.
 
ok, cite khurafat...SERAM weh...
siries, seram. tapi tula aku tak leh nak layan sangat, sebab aku da makan ubat kan. jadinye, bile orang depan blakang sebelah aku terpekik2 jerit takut2, aku senyapppp....tekebil2 mate aku yang pedih.last2 aku tutup je mate aku..
 
rugi..rugi..
g kat kaunter, saye nak balik rm10 saye leh. saye tak tengok pon cite tu...waa...T_T

Ahad, Januari 09, 2011

untuk pakcik alam flora...

untuk entri kali ni, aku tak letak gambar.(mcm entri yg sebelom ni gak.huhu)
tajuk entri aku ialah...bace la kat atas tu..

==============
pakcik busuk, gelap, comot, tak hensem mane pon..pastu peluh pakcik kadang2 meleleh2 kat tepi muka..sebab tu kadang2 bile saye nak buang sampah kat rumah sampah, pakcik tengok senyum2 kat saye, saye tenung tajam kat pakcik sbb saye rase pakcik gatal...T_T


tapi tadi...bile saye tgh tunggu kawan saye kat parking tepi jalan, saye nampak pakcik dengan moto buruk pakcik kedek2 kutip sampah tepi jalan....
saye...taktau nak cakap ape..saye tengok je..

pakcik berpeluh2, skali skale pakcik lap peluh pakcik sambil berkerut2 muke pakcik sebab panas. sampah pulak banyak sangat orang buang..
sian pakcik..sayu hati saye...tapi bile saye fikir2 balik, saye bangga dengan pakcik. ye, SAYA BANGGA!!! sebab ape?

sebab walaupon pakcik tak keje kat opis sejuk ade tempat duduk yg empuk, darjat pakcik tinggi..peluh yang pakcik kuarkan setiap hari sebab 'membetulkan' kesilapan orang lain, sampah orang lain, berganda2 pahala yang pakcik dapat. biarla pakcik tak gaji tinggi, tapi gaji pakcik berkat..biarkan busuk yang pakcik hidu setiap hari, sampaikan bau badan pakcik pon bau sampah, tapi inshaallah pakcik seharum kasturi di akhirat nanti..
pakcik, klu anak pakcik yg pakcik bela n jaga dan beri kasih sayang pada mereka satu hari nanti tak mengenang jasa pakcik, serah kat saye. biar saye tampar2, sepak2 anak pakcik. 

kepada semua pakcik alam flora yang bertugas di Malaysia sekarang ni, entri ini khas untuk anda semua. dengan ucapan:

"MAJULAH ALAM FLORA BERSAMA PAKCIK2"
 

Khamis, Januari 06, 2011

kisah technician printer

asal nak print, dtg technician nih.
giler ah.busan tul.nak cek aku print betul ke tak, masuk paper betul ke tak, brape banyak aku nk print..sume die cek..adoi..
g cari keje lain la brader...

=====
 mummy! ni pesal kt bawah ni print byk kali?

 jap2..meh shiba tolong tarik paper kuar ek..

 ish2...mummy..takleh pon...

 oke2.kite try dr atas lak.yah2..

apesal printer ni...rosak lak. kite beli baru lah mummy.

mummy: T__T
sekian, kisah technician printer yg bercita2 tinggi...

Selasa, Januari 04, 2011

antara heaven n hell

uuu...mcm serius je kan entri aku nih.haha
padahal...
====
oke, skolah da bukak. T__T aku excited la sbnrnye..
kentang ah, smlm tkde sore terus mase kuar kelas last.

masuk2 je kelas...
sume diam.
..................................................
(kompius aku. pesal budak2 nih?)

senyaaaap je..aku senyap, dorg pon senyap. aku tengok dorg, dorg tengok luar.akakaka..tak2, tengok aku. muke masing2 cam cuak. aik?

(takkan da tau aku cekgu disiplin kot?)

last2 aku tanye, "taknak bagi ucap selamat ke kat cikgu?"
......"Assalamualaikum cikgu.."
oke2, duduk.sume senyap..
aku busan dengan kesenyapan ini, aku pon blah.mls aku ajar budak senyap cmneh. 

haha, gile aku nak wat cmtu...
rupenye da tersebar kot yg budak2 ni dengar khabar agin aku ni garang giler.
ceh, poyo.

ne de garang, lek je ni. pastu aku sembang ar ngan budak2 ni. oke je..siap dorg nak rebut2 nak jadi bodyguard aku lagi.fuh! bangge jap.
tp, da name pon kelas akhir kan, jadi..korg pepaham je la peel dorg nih.
kuar2 je kelas..
aku transformed jadi ELLA.

best. tak best. perit dowh. tp oke je.
sebab tu aku letak entri ni heaven n hell.
haha, ngong tul aku nih. 

Isnin, Januari 03, 2011

penat gak upenye tukar template nih.

aku buta IT.yes, i admit that. truthfully, aku bajet tau, tapi senarnye taktau haram jadah.haha.

stended akula..try n error..last skali, semput haku dibuatnye..(bukan wat ape pon..)
yg ni ok la kan? 
kan?



korg rase ok tak?


siyes weh, mls dah aku nak tukar.
tapi klu de lagi comey2 aku tukar balek.haha


aku tk reti nak wat cantik2, ade kucing gerak lam blog, pastu siap ade header gmbr sendiri besar gabak..aku banyak je gambar an..tapi ...
tula..cam aku ckp tadi..aku buta dowh IT nih..
so..pelis2...


sape yg pandai tu, tolon la aku wat gambar header yg BESARRR punye!!!
maceh!

Sabtu, Januari 01, 2011

mandi-manda air terjun rahsiaaa......

oh..people talked about how they celebrate their new year..ours?
wat family day, mandi-manda sampai sakit pinggang dengan 2 minah kepoh, sambil makan talapia bakar dan ubi bakar, dan aksi terjun2 menambahkan keceriaan hari minggu. oh, sgt exaggerate saye di situ.;p
=====

ckp banyak tak gune klu tak tengok gmbr kan?hambek nih.
 2orang minah kepoh kembali lagi. 
 
 bajet tak sejuk.padahal bibir masing2 dah biru.

 minah kepoh1: dek nuha, tak reti berenang ke? ape kelas pakai2 pelampung ni..
minah kepoh 2: eleh...die pon same nak cakap kite..

 jernih gile kot air die..
oh ye, pelampung ni ade hon.sgt kagum aku...huu

 nuha setelah ditarik naik dari air.
tu pon ade hati nak masuk lagi.

 reena, surrender awal2.hahaha

 kat blakang umah orang ade kolam cantek.wuuu...

 my in laws.:)

 aksi sebelum terjun, rukuk dulu.

 1...2...

 top idung dulu..

lipat!!!!

====
sekian.begitulah kami menghabiskan masa bersama kuarge kami. oh ya, gmbr mak n ayah saya tidak dpt disiarkan kerana terselit saya yg tak berape nak comel.jadi, gmbr tu haku sep.hahaha

 

tengok-tengok boleh beli-beli..

haa...cantek betol..pure silk shawl dari India. if interested leh gtau..:))
yg ni warne turqouise, cantik..serius..
rm 60 tak termasuk postage fee.



yang ni warna dark grey. same gak harge.
 
warna blue..oh, jatuh chenta dengan warna nih...
 
ni warne...hm..ape ntah. tapi siyes lawa.
 
warna oren sangat cun okey...huhu...