Selasa, Disember 28, 2010

budak2 ni memang nak kena geget!!!

 is holding budak no.1. aww...die sgt berat ok.hahaha a heaven's gift..
luv..luvvv
 okek..ini budak no.2..haha, minah kepoh. bising seh budak nih..adoi..

 muke comot sgt lepas makan coklat..

 budak ni hanya senyap bile die tido. da bangun cmnila. mulut asek pok pek pok pek, pastu tak reti duduk..

 mandi lam pool..kunun..aku la kene jadi warden dorg. cett..yg sorg tu asal tesebut kolam je, gegeh lari g backyard tengok kolam mandi. cett.

budak no.1 name dia, hazel qasreena, budak no.2, nuha sara.
2orang minah kepoh.

oh..hari ni...nak nangis...T.T

hari ni mesyuarat guru pertama utk tahun 2011...jadi...
inilah ape yg saye lakukan di dalam miting tadi...
 ni la jadinye...emosi tak stabil

 smpi tak berfungsi otak aku...huhu

 from 8.00 till 12.30...straight! kentang betul...kebas bun*?&^ aku...
 tulisan aku yg betul2nye, cantik weh...haha..tp ni da tahap nak pegang pen pun ujung2 je kan...

shiba geleng2 pale tengok tulisan mummy...ish2... eleh, mcm paham...cabut gg lagi kang.

jadi, bersedialah utk tahun depan yg 'gemilang'...
nak g dapur jap, nak nangis...
T___T

Khamis, Disember 23, 2010

cubaan mengambil gambar dengan shiba..haih...~sigh~

urgh..tengokla budak nih. @_@ takleh duk diam langsung. mase ni tunggu hubby dtg amek sbb nak g soping2 brg umah. if u noticed, i wore the new shawl. very light n flowwwwwy....haih...:) sgt jatuh chenta..
oh, ignore how i put up the shawl. sgt serabai. but, who cares..kan?  
nak tingok gojes girl pki hijab? sgt admire die, hihi..cer tengok fb die. like a lotttt of her photos showing her style. sgt suke. actually she's my fren mase kt uia dulu. gosh, mesti kembang budak tu aku citer psl die.hahaha

======
ok pidah, blanje aku makan pasnih.;p

well...the next try nak amek gmbr ngan buah hati sambung balik. at last, saye berpuas hati dengan yg ini. shiba, u notti gurl cannot sit still! huh! babap kang..
 ni je la yg mampu...T.T
shiba...shiba...

Rabu, Disember 22, 2010

we work like a machine kat kilang pak mat tebu...

okek, umum tahu aku cekgu cikgi kan..eceh..umum tu..poyo..huhu
jdi, bile dah namenye cikgi, mestilah korg tau skang tgh cuti skolah an? 
bile dah namenye pon cuti skolah, mestilah situasi berada di depan tv, sambil ngonyeh2 makan konfleks ke, rocky stick ke an...
tapi.....
===========

T.T
tidak bagi aku...makne cuti itu takde...demm...

so, agak2 kitorg kne watpe? stended cikgi barula an...kne g skolah menyiapkan ape2 yg tak siap...kununla...hmm

ni la aktiviti kitorg. ye, kami bekerja sepeti mesen memerah tebu di kilang pak mat tepi sawah.
camnih.tingok bawah.

 biasela pompuan an..penat kot wat keje..(tak2..sembang banyak sebenanye..hu) so, snap time!!!
sile tingok di atas dinding.
"guru cemerlang teras kejayaan wawasan"
gulp...baik...T.T


dalam gmbar nih...kak ina bajet serius, kak ayu yg berdiri n sal yg pure2 selak buku.kikiki...
 

lam gambar: mar (die baru pas nguap, sebab tu muke centu.wawawa...)  n kak ina again. kali ni die lak pure2 selak buku. tunjuk rajin sket. ;p
 

ni lak ngan mek ja a.k.a cikgu fasha sandha (bebudak yg cakap). huhu..glemer seh ko fiza dtg skolah. sile abaikan muke yg terlalu oliy tu. lupe nak blotting ngan oil blotter.
 
selebet muke aku weh!!! huhu..oh ye, mar da habis nguap. tu yg semangat je nak join kitorg.haha
oh ye, just bought a shawl india mari...sgt cantek weyh aku cakap...100% pure silk. inshaallah...hihi
ha, tengok2..corak paisley. sweet kan..:)) sukee...

 jatuh cinta gedebak gedebuk gebuk2 ngan shawl nih...haih...kering balik purse haku..padan muke diri sendiri..T.T

kecur liur...slurrpp

last nite started with WE planned to konon2nye nak pegi PICC sebab ade Y.E.S...but its ended up i pening pale, plus tetibe mood utk shopping takde (heh?) so..kitorg tak jadi pegi..

tapi...pewot lapor nih, masuk angin siap. then i ckpla kat hubby, memandangkan kat lam peti es ade ikan talapia, n tetibe teringin nak masak goreng berlada..so..sesi bersilat di dapur pon bermula.
shiba lak? oh..die tengah wat nih.

tido???? alololo..tomei2nye...ish, pijak kang..

 bangun dah? hihi..mummy kacau shiba ek..


ok. balik kepada talapia goreng berlada. dah sah2 name berlada kan, kompem pedas berapi. tak sempat lak nak snap keadaan sebelom talapia tu dimakan. tapi...kitorg makan..
sampai ....
jadi camni..
tak rupe ikan langsung dah. kepale ikan pon aku taktau yg mane satu. hahaha

las2..laki aku ckp, lips die mcm kene bakar.hahaha, penangan goreng berlada aku.hambek!

Selasa, Disember 21, 2010

bile susah hati...ape nak buat?

oo ye...saye tengah susah hati nih...
tapi saye maseh boleh SENYUM 
ghase mcm shayata je...urgh
tapi kan...
bile tingok makhluk ALLAH ni..senyom balek..hikhik..

 okey drrrumm...ni cinta hati saye..:)) ihik..cenyum la campai blakang pale pon takpe.
tengokla muke gedik die ni. adoila...seb bek laki, klu tak mau gigit2 je die nih. uu? ok tak.main2
je..nusyuz kang..huhu


yang ni lak chenta hati kedua. giler lah budak ni. sgt geram kot ngan die. mau kne gigit jugak kang
erk..takleh2..nanti lekat bulu2 celah gigi.haha
name die shiba. umoq 5bulan dah kot. recently die mematahkan 2 batang gigi taring die. 
padan muke.

jadi, dah boleh senyum...

the simplest way of giving out your heart

a smile would do aite?

...teringat lagu malique - senyum. so simple yet means a lot kan. 
i just dont understand how..some people cud really put up their so-unfriendly-yet-so-masam punye muke 
all dayyyy long..gosh..kamu tak penat kah? 
plus, senyum tu kan sedekah, and it DIDNT COST U ANYTHING!!!

ade ke tol senyum? tak kan...kaunter pembayaran utk senyum pon rasenye taknah nampak lagi..belive me..even if u have problems, like life n dead punye matter pon, a smile will always be remedy...

...jadi...
SENYUMLAH...:))